Kız yünden bıçaklanan genç manşet ama buluş yapan haber olmuyor

harika gıda | 18:30 | 0 Comments

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, genç girişimcilerin daha fazla haber olması gerektiğini söyledi. Kız arkadaşını bıçaklayan gençlerin gazete manşetlerinden inmediğini belirten Ergün, `Marifet iltifata tabidir. Genç girişimciler kız arkadaş yüzünden bir birini bıçaklayan iki arkadaştan daha fazla yer almayı hak etmektedirler.` dedi. Ergün, yeni yılda gençlere daha fazla kredi ve hibe desteği verileceğini açıkladı.

Bilkent Otel`de yapılan `100 Genç Girişimciye 100 bin lira Hibe Desteği` konulu toplantıya katılan Ergün, TeknoGirişimci projesinde öğrencilerinin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla bir araya geldiklerini ifade etti. Eski zamanlarda devletin gücünün sahip olduğu askeri imkanlarla ölçüldüğünü aktaran Ergün, `Bugün en önemli güç bilgidir. Bir toplum ne kadar bilgiye sahip bilgi üretebiliyorsa güçlüdür. Üretilen ve ürüne dönüşen bilginin artması o toplumun gücüyle eş değer hale geldi. Tekno Girişiim projesiyle gençleri hayal kurmaya ve hayallerini gerçeğe dönüştürmek için fırsat veriyoruz. Her yıl 100 gence 100 bin lira destek vererek tekno parklarda ürün üretmeye davet ediyoruz.` diye konuştu.

Şu ana kadar 180 gencin projeden yararlandığının altını çizen Ergün, 2010 yılındaki 724 proje arasında en az 100 projenin daha ticarileştirilecek güçte olduğunu söyledi. Sadece sermaye desteği verip kenara çekilmediklerini girişimcilik, ticarileşme ve pazarlamaya kadar her türlü desteği sağlamayı amaçladıklarını kaydeden Ergün, gençlere motivasyonlarını korumaları ve pes etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

YENİ DESTEKLER GELİYOR

2011 yılında teknoloji desteklerinin içeriğini zenginleştireceklerini ve yeni destekler hazırlayacaklarını kaydeden Ergün, şöyle konuştu:

`Teknolojik ürün, patent, pazarlama ve tanıtım alanlara yönelik desteklerde sağlanmış olacak.` ifadelerini kullandı. Konuşmasının sonunda medyanın genç girişimcilere yeterli desteği vermemesinden yakınan Ergün, `Bu arkadaşlar, kız arkadaş yüzünden bir birini bıçaklayan iki arkadaştan daha fazla yer almayı hak etmektedirler. Mahalle kavgasından daha çok gazete manşetlerine çıkacak daha önemli işler yapıyorlar. Marifet iltifata tabidir. Mahalle kavgalarından ziyade teknolojik gelişmelerin ön plana çıktığı haberler yapmamızda yarar var.`

KATADERDEN 3 BOYUTLU OYUN MOTORUNA GENÇ BULUŞLAR

Genç girişimcilerin Ankara`da 34 projeyi başarıyla uygulandığını ifade eden Ergün, prototip aşamasını geçip üretim yapan girişimcilerin bulunduğunu bunların 7 tanesinin ürün üretip satış aşamasına geçtiğini dile getirdi. Ergün, devlet destekli hibelerle şirket kuran gençlerden örnekler verdi:

`Şehir ve zaman ölçümlü internet reklamı, 3 boyutlu oyun motoru ve geliştirme motoru, Bir arkadaşımız Iphone uygulama geliştirme platformunu bir GSM operatörüne sattı. İstanbul`da bir genç girişimci damar tıkanıklığını açmak için kateter geliştirdi. Özel malzemeyle üretilen kateter daha bitmeden birçok yerden sipariş aldı. Hologram teknolojisine dayalı hardisk üretimiyle bilgisayarların hızını binlerce kat arttıran arkadaşımız çıktı.`

Category :

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.