Okul öncesi eğitimde girişim fırsatı

harika gıda | 18:41 | 0 Comments

Yatırımcı için aylık ciro beklentisi 50 bin lira.
Haber : Burcu Tuvay / 10.01.2010
Artık çocuklarda eğitim, okul öncesine taşınmış durumda. Türkiye’de de bu bilinç oluşmaya başladı. Zira yapılan araştırmalar, çocukları her anlamda sağlıklı bir insan olmaya ve başarıya götürecek eğitimin, çok daha erken yaşlarda başlaması gerektiğini ortaya koyuyor.
Çocukların zihinsel ve kişilik gelişiminin yüzde 70’inin 0-6 yaş arasında tamamlandığını ve bu süre içinde kazanılan davranış biçimlerinin, tüm yaşam boyunca devam ettiğini gösteren araştırma sonuçları, okul öncesi eğitimin önemini vurguluyor. Okul öncesi eğitim alan çocuklar, ilkokulda okuma yazmayı, bu eğitimi almayan çocuklardan yüzde 100 daha hızlı öğreniyor ve bu öğrenme hızı yaşam boyu sürüyor.
Okul öncesi eğitim, sosyal ve duygusal gelişimi destekleyerek, yetişkinlik döneminde de kişilerin daha üretici ve verimli olmalarını, sahip oldukları potansiyeli tam olarak kullanmalarını sağlıyor. İşte bu noktada okul öncesi eğitim sektörü, bu bilinçlenmeye bağlı olarak her geçen gün büyüyor. Ancak bu anlamda Türkiye’de hala bu alanda yeterli eğitimi veren şirket sayısı oldukça az. Buna karşın önümüzdeki günlerde gerek yerli gerekse yabancı birçok şirketin bu pazarı büyütmesi bekleniyor. İşte bu şirketlerden biri de tüm dünyada 30’dan fazla ülkede 600’ü aşkın şubesi, 30 yıldan fazla sektörel deneyimi ve 0-5 yaş grubu çocuklar için özel eğitim programı bulunan Gymboree Play & Music…

Hamileyken dikkatini çekti
Şirket, çocukların yaşlarına uygun aktivitelerle sosyal, bilimsel, fiziksel yeteneklerini oynayarak geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bir Amerikan şirketi olan Gymboree Play & Music’te tüm programlar, Amerikalı psikologlar tarafından hazırlanıyor ve Amerikan ‘Zero to Three’ Pediatri Vakfı tarafından destekleniyor.
Gymboree’i Türkiye’ye getiren Esra Taşar, Gymboree'yi Koç Üniversitesi’nde EMBA yaparken duymuş. Hamile olması nedeniyle şirket ilgisini çekmiş. Esra Taşar, aile şirketi Öztiryakiler Grubu’nda çalışmama kararı aldıktan ve kızının doğumundan sonra Cenevre'de bulunan Gymboree'yi görmeye gitmiş. Genel konsepti çok beğenerek, Gymboree'yi Türkiye'ye getirmeye karar vermiş.

Aileler de derslere giriyor

Gymboree’de dersler, yedi farklı seviyede verilirken, her ders 45 dakika ile bir saat arasında sürüyor. 28 aylıktan itibaren çocuklar iki saatlik blok derslere katılabiliyor. 1’inci seviyede 0-6 aylık bebekler bir arada yer alırken, büyüdükçe bir üst seviyeye geçerek eğitimlerine devam ediliyor. Her biri konusunda uzman eğitimciler tarafından verilen eğitim programı içinde, üç seviyeden oluşan müzik, resim ve jimnastik gibi dersler de yer alıyor.
Gymboree, hazırladığı programlarla çocuğun kendi vücudunu tanımasına, alansal farkındalık bilincinin
gelişmesine, sosyal, fiziksel ve duygusal değişimine katkıda bulunmayı amaçlıyor. Aileleri, çocuklarının gelişimi hakkında bilgilendirerek takip aşamasını da kolaylaştıran Gymboree’de ebeveynler de çocuklarla birlikte eğitime katılıp onlarla oyun oynayabiliyor.

Işık oyunu, bebek masajı
Gymboree’de oyun, eğitimin en önemli bölümünü oluşturuyor. 150 metrekarelik oyun alanında 40 ayrı modüler ekipman bulunuyor. Her iki haftada bir oyun dersinin konusu değiştikçe, ekipmanların kurulumu da değişiyor. Oyun dersleri, birkaç aylıktan itibaren başlıyor ve beş yaşına kadar sürüyor. İki aylık bir bebeğin dış dünyaya olan ilgisinin gelişmesine odaklanıp ayna, ışık oyunu ve bebek masajı gibi etkinliklerle bebeğin özgüveni sağlanırken, 10-16 aylık gruptaki çocukların ikili iletişim becerisi geliştirilmeye çalışılıyor.
22-28 aylık gruptaki çocuklarda ise artık yaratıcı düşünce öne çıkıyor ve ekipmanlar üzerinde temalı, hayali oyunlar kurularak çocukların gelişimi destekleniyor. Birbirinden farklı programları uygulayan merkezlerde öğretmen deneyimi ve eğitimine oldukça önem veriliyor.

Franchising veriyor
İstanbul’da 4’ncü Levent, Erenköy, Ataşehir, Beykoz, Kemerburgaz ve Yeşilköy’ün yanı sıra Ankara’da da faaliyet gösterdiklerini söyleyen Taşar, bu yıl yeni franchisingler vererek büyümeyi hedeflediklerini belirtiyor.
Gymboree gelişim merkezlerinde 0-5 yaş arası çocuklara yönelik programlar bulunuyor. Tüm merkezlerde Play&Learn, Art, Music, Sports, English, School Skills gibi eğitici programlar uygulanıyor. 2.5 yaşına kadar ebeveyn katılımlı, 2.5 yaş sonrası ise çocukların bırakılacağı programlar yapılıyor. Ayrıca hafta sonları doğum günü partileri de gerçekleştiriliyor.
Gymboree Play&Music merkezlerinde üyelik sistemi bulunuyor. Minimum üç aydan 36 aya kadar üyelik yapılabiliyor. Her merkeze 250-300 arasında üyelik alınıyor. Ayda minimum sekiz doğum günü hedefleniyor.

Aylık 50 bin lira ciro beklentisi
Şubelerin en az 250-300 metrekare arasında olması isteniyor. Bırakılır program uygulamasına yönelik hizmeti yoğun tutan merkezlerin, daha büyük ve bahçeli olması gerekiyor. Üzerinde çalışılan ‘Metro’ modeli ile alışveriş merkezlerine yönelik olarak planlanan merkezler, 180 ile 200 metrekare arasında olacak.
Gymboree Play&Music için yatırım bedeli, bölgeye göre 40 bin ile 60 bin dolar arasında değişiyor. Yatırımcı için aylık ciro beklentisi ise 50 bin lira. Kâr marjı yüzde 30 ile 40 arasında değişiyor. Yatırımcıya, ortak reklam
bütçesi kullanımı, kurulum aşamasında destek, malzeme temini, öğretmenlere eğitim verilmesi ve operasyon konusunda destek veriliyor.
Franchise’dan beklenenler ise İngilizce bilmesi, iş tecrübesi ve teminat. Franchise başvuruları www.gymboreeturkey.com adresi üzerinden yapılabiliyor.

Hasta anne-çocuk derse giremiyor
Tüm Gymboree'lerin ana kuralı; hasta çocuk ya da ebeveynlerin sınıflara kabul edilmemesi. Ancak girilemeyen dersler için telafi ve uzatma hakları kullanılabiliyor. Gymboree'de çocukların sağlığı için birçok önlem alınıyor. Her ders öncesi ve sonrası el dezenfektanı kullanılırken, kullanılan oyuncak ve ders gereçleri ayrılarak, ders sonrası dezenfekte ediliyor. Kullanılan yer dezenfektanları ise uygulama yapılan yüzeyde 3 aydan 6 aya kadar koruma sağlıyor; ortamda oluşan ya da çeşitli yolla taşınan bakterilerin yüzeye tutunmasını ve üremesini önlüyor, ayrıca alerjilere neden olan bakterileri de öldürüyor. Gymboree'de herkesin kullanımı için dezenfektanlar da hazır bulunduruluyor.

Category : , , , , , , , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.