Garanti yeni iş kuranlara destek verecek !

harika gıda | 14:19 | 0 Comments


Garanti yeni iş kuranlara destek verecek
Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, Avrupa Yatırım Fonu'nun (AYF) toplamda 175 milyon TL'ye kadar krediye garantör desteği verdiği "İşimi Kuruyorum Destek Paketi" ile yıllık cirosu 2 milyon euronun altında olan ve çalışan sayısı 10'u aşmayan tüm işletmelere 50 bin TL'ye kadar kredi kullandıracaklarını açıkladı.

Garanti Bankası'ndan yapılan açıklamaya göre banka, global girişimcilik haftasında, yeni işini kuran KOBİ’lerin teminata ulaşmasını kolaylaştıran, girişimciliğin kapısını aralayan "İşimi Kuruyorum Destek Paketi"ni hizmete sundu. Avrupa Yatırım Fonu (AYF) işbirliğiyle girişimcilere ihtiyaç duyacakları tüm hizmetleri sunan pakette, franchise, yeni kurulmuş, en fazla 3 yıldır faaliyet gösteren, şirket yapılanmasını henüz tamamlamamış, firmasının sürdürülebilirliğini sağlamaya çalışan KOBİ’ler, destek paketinden yararlanabilecek. Danışmanlık desteğinin de verildiği paket kapsamında, hazırlanan Girişimci El Kitabı yeni bir iş kurma ya da büyütme aşamasında bulunan şirketlere, finansman dışındaki konularda yol gösterecek.
Şirketlerin yüzde 76’sı ilk 3 yılda kapanıyor
Bankanın açıklamasında, paketin özellikleri ve KOBİ’lere getirdiği ayrıcalıklar hakkında bilgi veren Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen, işe  yeni başlarken maddi teminat yaratmakta sıkıntı yaşayan girişimcilere, Avrupa Yatırım Fonu (AYF) ile yaptıkları işbirliğiyle çözüm sunduklarını söyledi. Özen, paketin içeriğini, şu sözlerle açıkladı:
"AYF’nin toplamda 175 milyon TL’ye kadar krediye garantör desteği verdiği 'İşimi Kuruyorum Destek Paketi’yle, yaklaşık 5 bin yeni girişimciye ulaşmayı hedefliyoruz. Paket kapsamında, yıllık cirosu 2 milyon euronun altında ve çalışan sayısı 10’u aşmayan tüm işletmelere ödemesiz dönem seçeneği, uygun faiz oranları ve vade alternatifleriyle 50 bin TL’ye kadar kredi kullandırıyoruz. Kredi vadesi boyunca tüm hesaplardan hesap işletim ücreti muafiyeti ve 6 ay boyunca ücretsiz para transferi imkanı sunuyoruz. Yeni kurulan şirketlerin yaklaşık yüzde 76’sının ilk 3 yıl içinde kapandığı bir ekonomik ortamda, bunun, önemli bir destek olduğuna inanıyoruz.”
KOBİ’lerin yolları açılacak
Özellikle üniversiteden yeni mezun olan gençlerin, yeni iş fikirlerini hayata geçiren KOBİ’lerin yollarını açmayı hedeflediklerini belirten Özen, "Bu amaçla, 6 bin 500 üyesiyle ükemizin dört bir yanına girişimcilik ruhu aşılamaya çalışan TOBB Genç Girişimciler Kurulu ile işbirliği yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz" dedi.  TOBB Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ali Sabancı ise Türkiye’de girişimcilik konusunun, hızlı bir ivmeyle yükselişini sürdüreceğini belirtereke, "TOBB Genç Girişimciler Kurulu olarak, biz de girişimcilik eko-sisteminin gelişmesi adına var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Category : , , , , , , , , , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.