Yeni iş kurana 100 bin TL destek

harika gıda | 14:17 | 2 Comments



Devletten ilk kez iş kurana 100 bin lira kredi

Yeni iş kuranlara 100 bin lira kredi verilecek; verilen miktarın yarısı da hibe olacak




Başbakan Tayyip Erdoğan, seçime kısa bir süre kala esnafa ve yeni iş kuracaklara kredi müjdesi verdi. Başbakan'ın TESK ziyaretinde yaptığı açıklamalara göre, 100 bin liralık kredinin 50 bin lirasını devlet verecek. Pozitif ayrımcılık yapılacak olan kadınların kredi limiti, erkeklere göre 5 bin lira fazla olacak.
Başbakan Erdoğan, genel seçime 18 gün kala esnafa ve yeni iş kuracaklara kredi müjdesi verirken, bunun yarısının 'hibe' edileceğini açıkladı. Ayrıntıları bugün Sanayi Bakanı Nihat Ergün tarafından açıklanacak paketten, sadece ilk kez kredi kullanacak esnaf ve sanatkar ile yeni iş kuracak kişiler yararlanacak.
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu'nun (TESK) İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan, ardından da TESK yönetimi ve illerin oda başkanlarıyla yemek yiyen Başbakan Erdoğan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün KOBİ stratejisi ile 1 milyar liralık kredi paketini açıklayacağını da hatırlattı.
1 HAZİRAN'DA BAŞLAYACAK
Edinilen bilgiye göre 1 Haziran'da başvuruları başlayacak olan yeni paketten sadece ilk kez kredi kullanacak esnaf ve sanatkar ile yeni iş kuracak kişiler yararlanacak. Üst limiti 50 bin lira olan krediler, KOSGEB'in anlaşmalı olduğu bankalardan kullandırılacak. Kredinin yarısı hibe verilecek. Yarısı ise esnafın kendisi tarafından üstlenilecek.
FAİZİN YARISI KOSGEB'DEN
Faizin de yarısı yine esnaf tarafından ödenecek. Kredi yıllık yüzde 12 faizle kullandırılacaksa, faizin yarısını yani yüzde 6'lık bölümünü KOSGEB, yüzde 6'sını da esnaf ödeyecek. Bu krediden işini büyütmek isteyen, iş yerini yenilemek isteyenler yararlanacak. KOSGEB destekleri genelde yüzde 25 hibe şeklinde verilirken, bu pakette esnaf için hibe bölümü yüzde 50'ye çıkmış oldu.

ESNAF VE YENİ İŞ KURANA MÜJDE

Paketten yararlanacak bir diğer kesim yeni iş kuracaklar. Bu kesim için kredi limiti 100 bin lira olarak belirlendi. Yine kredinin yarısını KOSGEB hibe olarak verecek. İlk kez kredi kullanacak esnaf ya da yeni iş kuracak kişi kadın ise hem öncelikli olacak hem de limiti diğerlerinden 5 bin lira daha fazla olacak. Böylece esnaf kredisinde kadınlar için limit 55 bin lira; yeni iş kurma limiti ise 105 bin lira olacak.
Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün, bugün İstanbul'da düzenleyeceği toplantı bu kredinin ayrıntılarını ortaya çıkaracak. Bakanlıktan haftasonu yapılan duyuruya göre, toplantıda KOBİ'lerin üretim, yatırım miktarı ile katma değerinin artırılması ve büyümelerinin sağlanması amacıyla hazırlanan 2011-2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı kamuoyuyla paylaşılacak.
5 STRATEJİK ALAN
Verilen bilgiye göre,5 stratejik alanda proje ve faaliyet gerçekleştirilmesini öngören 2011-2013 KOBİ Stratejisi ve Eylem Planı'nın stratejik alanları şöyle belirlendi: "Girişimciliğin geliştirilmesi ve desteklenmesi, KOBİ'lerin yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi, KOBİ'lerin gözetilmesi, KOBİ'lerin ARGE ve yenilik kapasitesinin geliştirilmesi ile finansmana erişimlerinin kolaylaştırılması."
Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

Category : , , , , , , , , , , , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

2 yorum :

  1. hepsı hıkaye ellı kere başvurdum bın tane bahane mesleyım var dıplamalarım var sadece paramyok işyerı açamıyorum insanları umutladırıp bos seyler yapmanızdakı amacınız nedır merak edıyorum

    YanıtlaSil
  2. hepinız yalansınız elli kere başvurdum bin tane bahane mesleyım var diplamalarım vaer param yok insanları boş umutlandırıp bu yayını yapmanızdakı amacınızı merak edıyorum 537 9784684

    YanıtlaSil

En son eklenen haberler.