muvafakatname nedir

harika gıda | 16:59 | 0 Comments

Muvafakatname yazılışı kadar okunuşuda bir okadar zor olan kelimelerden. Muvafakatname farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Muvafakatname; Bir kişinin kendi dışında bir başka özel ya da tüzel kişiliğe, üzerindeki çıkar ve haklarını kullanabilmesini sağlamak üzere verdiği özel bir izin, kabul veya yetki belgesine denilmektedir. Ayrıca Yeni medeni kanunumuza göre Muvafakatname; Kişinin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gereken aksi halde gayrimenkul satışını geçersiz kılan belge anlamınada gelmektedir
Muvafakatname nerelerde istenilmektedir?
1- Veraset ve intikal yoluyla bir aracın devrinde varislerden reşit olmayan varsa noterlikte düzenlenen muvafakatname istenir.
2- Kişinin oturduğu evi satmak istediğinde eşten mutlak alınması gerekmektedir.
3- Ayrılmış ebeveynlerin çocukları için pasaport çıkarılması gerektiğinde çocuğun velayetinin kimde olduğuna bakılmaksızın muvafakatname istenmektedir.
4- 18 yaşından küçüklerin bir klüpte spor etkinliği yapabilmesi için muvafakatname istenmektedir.
Bu ve benzer durumlarda muvafakatname gereklidir.
Muvafakatname örneği
Emlak işlerinde kullanılan örnek muvafakatname örneği;
"27.04.2012 tarihli kira sözleşmesi gereği Beytullah Öner kiracım ise de , kiracım sözleşme süresi dolmadan mecru tahliye edeceğinden kira kaybımın olmaması şartı ile , kiracım Beytullah Öner ‘in 3. kişilere mecru İlker Göner Temsilcisi vasıtası ile adıma kiraya vermesine muvafakat ediyorum." Burada Ev sahibi evinin kiracı tarafından erken boşaltılması durumunda ; 3. kişilerce kiraya verilmesine muvafakatname yani izin veriyor.
Muvafakatname kelimesinin cümle içerisinde kullanımı
Londra'ya gidebilmek için pasaport alacağım fakat benden Annem ve Babam'ın muvafakatnamesini istiyorlar.
Sözlükte Muvafakatname ne anlama gelmektedir?
İzin verildiğine ilişkin üzerinde bilgi bulunan yazılı belge.


Kaynak: http://muvafakatname.nedir.com

Category : , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.