mantar yetiştirerek para kazanın ''!

harika gıda | 19:28 | 1 Comments


evet mantar yetiştirmek para kazandırıyor.hemde tahminizden daha fazla.normal durumda kültür mantarı yetiştirmek.en düşük maliyet ile 2000 ytl mal oluyor ve getirisi bir kaç kişiye güzel bir pazar araştırması ile yetebilir.
Ama kuzu göbeği mantarı kilosu en düşük 25 ytl satılıyor ve tamamı ihraç ediliyor konu üzerinde araştırmalar yapılırsa tarım konusunda deneyim sahibi iseniz bu işi severek yapabilirsiniz.konu ile bir iyi birde kötü haberim var
kuzu göbeği mantarı yanlızca dogal ortamlarda yetişiyor ve sadece bir kaç ay sürede hasatı oluyor. iyi haberim ise ege üniversitesi tarımsal araştırma bölümü bu konuyu ele aldı ve yapay ortamda bu mantarı yetiştirmeyi başardı.
konu ile ilgili haberler

--------------------------------------------------------------------------------

Kütahya'ya bağlı Hisarcık ilçesinde, köylüler tarafından toplanan kuzu göbeği mantarının Avrupa ülkelerine ihraç edildiği bildirildi.

Kuzu göbeği mantarı alıcısı Ahmet Yıldız, yaptığı açıklamada, "Yöremizde Göktepe serisi çam ve kavak ormanlarında mart ve mayıs aylarında çıkan kuzu göbeği mantarı ilçemize bağlı Karbasan beldesi, Kurtdere, Karaağıl, Güldüren köyleri ile Emet ilçesine bağlı Katrandağı ve Kabaklar köylerinde köylüleri tarafından toplanarak kilosunu 25 YTL'den satmaktadırlar. Köylülerden aldığımız mantarları Çanakkale'ye gönderiyorum. Gönderdiğimiz mantarlar aracı firma tarafından İsviçre, Fransa ve İtalya'ya ihraç
edilmektedir. İhraç edilen kuzu göbekleri Avrupa'da lüks otellerde yemek yapılıyor. Yöremizde bu yıl yaklaşık 2.5 ton dolaylarında kuzu göbeği rekoltesinin gerçekleşmesi bekleniyor" dedi.

İhlas Haber Ajansı



Kuzu göbeği mantarı (Morchella conica), Morchella deliciosa olarak da bilinir, Morchellaceae ailesinden, yenilebilen bir mantar türüdür. Genelde ormanlarda tek tek veya küçük gruplar halinde bulunur, özellikle orman yangınlarında sonra sıkça rastlanır. Genelde bahar aylarında ortaya çıkar.

Gyromitra esculenta gibi zehirli türlerle (sahte kuzu göbeği mantarı) karıştırılma riski olduğundan dikkatli olunmalıdır.

Çeşitli alerjik reaksiyonlara neden olacağından çiğ olarak yenmemelidir. Fransız mutfağının önemli bir öğesi olan kuzu göbeği mantarı ekonomik değeri olan ve pek çok gurme tarafından tercih edilen lezzetli bir türdür.Ülkemizde bir çok yerde yetişmesine rağmen ticaretine önem verilmemektedir. Ayrıca Fransa'da bu mantarı yapay olarak üretme teknikleri bulunmuştur ve sır gibi saklanmaktadır.

"http://tr.wikipedia.org/wiki/Kuzu_g%C3%B6be%C4%9Fi_mantar%C4%B1"'dan alındı

wordoffice @2008

Category : , , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

1 yorum :

En son eklenen haberler.