Kendi işini kurmak isteyene 24 seçenek...KALAMATA ZEYTİN
KALAMATA ZEYTİN
Çuvalların gözdesi
Sandviç ve kanapelerin
vazgeçilmezleri arasına giren kalamata
zeytini, son zamanlarda oldukça revaçta.
Özellikle ABD’de oldukça moda
olan kalamata zeytini, Avrupa’da da
çok tüketiliyor. Türkiye’de iri olması
nedeniyle ‘eşek zeytini’ adı verilen bu
tür, normal zeytinin iki katı büyüklüğünde.
Ödemiş, Tire ve Akhisar yörelerinde
yetişen bu zeytin, adı
Yunanistan’ın Kalamata yöresinden
geliyor. Bu zeytin sirkeyle terbiye ediliyor
ve mayalanıyor. Tadı ise turşuya
benziyor.
Bu zeytinin aynı zamanda iyi bir ihraç
ürünü olduğunu söyleyen Hisar
Zeytincilik Gıda Mühendisi Kemal
Cengiz, “Özellikle ABD, Türkiye’den
her yıl 5 bin ton kalamata zeytini ihracatı
yapıyor. Ancak üretim hala yetersiz”
diyor. Bu zeytinin yetiştiriciliğinin
yanı sıra değişik ambalajlarda pazarlamasının
da yapılabileceğini kaydeden
Cengiz, yaklaşık 700 bin TL’lik yatırımla,
200 adet zeytin tankı alınabileceğini
ve zeytin kilogramının 2,5 liradan satılabileceğini
ifade ediyor.
Category :
0 Comments