Doygun Fırın Cafe’ler Franchise arıyor
Türkiye’nin ilk katkısız tam buğday ekmeğini yapan Doygun Gıda, kurduğu ‘firın kafe’ konseptiyle franchising veriyor. 2013 yılının sonuna kadar toplam 25 mağazaya ulaşmayı hedefleyen Doygun Fırın Cafe‘ler için 300 bin TL yatırım yapmak gerekiyor.
Türkiye’de endüstriyel olarak tam buğday ekmeği üretimine yönelik ilk
çalışmalar Selçuk ve Faruk Berksan Kardeşler tarafından başlatıldı. Bu
girişimin sonucunda ekmek üreticisi Doygun markası doğdu.
http://www.myfikirler.com 1999 yılında ise uzun süre tokluk sağlayan ve
Doygun markasıyla satışa sunulan Türkiye’nin ilk katkısız tam buğday
ekmeği raflarda yerini aldı.
Doygun Katkısız Tam Buğday Ekmeği, kısa zamanda bilinirlik kazanarak 2000 yılında ulusal zincir mağazaların raflannda yer almaya başladı.
Hatta diyetisyenlerin reçetelerine dahi girdi. Bugün Doygun Gıda’nın
soft tam buğday sandviç ekmeği, köy ekmeği, tam buğday unu, tam buğday
galeta unu, kepekli ekmek ve tahıllı esmer ekmek gibi çeşitleri
bulunuyor. Bu ekmek çeşitleriyle kurumsal müşterilerine de hizmet
verdiklerini söyleyen şirketin yönetim kuaılu üyesi Mehmet Berksan,
“İstanbul genelinde 38 özel hastane ve projenin endüstriyel ekmek üretimini yapıyoruz” diyor.
ESNEK KONSEPT
Endüstriyel ekmek alanındaki tecrübesini mağazacılık alanına taşımaya karar veren Doygun Gıda,
2011 yılında Doygun Fırın Cafe’lerle bu sektöre giriş yaptı. Şu anda
İstanbul’da üç, İzmit’te de bir mağazası olan Doygun Fırın Cafe’ler,
yurt çapında verecekleri franchise’larla büyümeyi hedefliyor. Konseptin
esnek yapısı en büyük avan-tajı olduğunu belirten Berksan, “Dükkanın
konumuna göre istenirse Doygun Fırın olarak sadece tezgah ürünlerinin
sunulduğu self servis bir konsept uygulanabilirken, istenirse Doygun
Fırın Cafe adıyla, yemek menüsünün de olduğu garsonlu bir konsept
uygulanabiliyor” diyor ve şöyle devam ediyor:
“Konsept olarak en büyük farkımız aynı çatı altında hem fırın, hem de
kafe hizmetlerini makul bir yatırım maliyeti ile ufak bir alanda ve az
sayıda eleman istihdam ederek sunabilmemiz. Böylece günün her saatinde
her kesimden müşteriye uygun fiyatlarla hitap etmeyi amaçlıyoruz.”
2013 HEDEFİ 25 MAĞAZA
Esnek konseptimizle açılacak olan mağazanın konumuna ve yatırmanın
bütçesine uygun çözümler sunuyor. Gerektiğinde mağazalarda self servis
hizmet veren Doygun Fırınlar, gerektiğinde de yemek menüsü ile birlikte
masaya servis yapılan Doygun Finn Cafe’ler olarak projelendirilebiliyor.
2012 yılının sonunda beş, 2013 yılının sonunda ise toplam 25 franchise
mağazaya ulaşılması hedefleniyor.
Türkiye geneline franchising
veren Doygun Fırın Cafe’ler için minimum yatırım bedeli ise yaklaşık
300 bin TL civarında, isim hakkı bedeli olarak 25 bin TL talep ediliyor.
Royalty bedeli ise ciro üzerinden yüzde 3 olarak belirlenmiş.
İşin Aynası
Uygun yer: Türkiye geneline franchising verilecek.
İlk sermaye: Toplam yatırım tutarı yaklaşık 300 bin TL. 25 bin TL isim hakkı bedeli talep ediliyor.
Bayilerde aranan özellikler: işinin başında durabilecek, marka değerini yükseltebilecek girişimciler aranıyor.
Başvuru için: 0212 689 90 95
Burcu Tuvay / Ekonomist
Category : bülent bey , doygun ekmek , doygun fırın bayilik , doygun fırın kafe , doygun kafe , franchising , fuat cingöz , katkısız tam buğday , türkiye
0 Comments