Türkiye'de mutfak turizmi yükselişte.
Mutfakta yemek yapmalarının nedenini ise, “Denize her zaman girebiliyoruz, her zaman denize girebiliyorum ama bu tür organizasyonlar her zaman olmuyor" şeklinde açıklıyorlar.
Kimi dolma yapıyor, kimi sarma sarıyor.
Yemek yapan turistlerden biri "Sizin yemekleriniz çok güzel, sizin damak tadınız farklı bizimkine göre, farklı şeyler kullanıyorsunuz, farklı baharatlarınız var, farklı ürünleriniz var. Biz bunları öğrenmek istiyoruz dediler" diye konuştu.
Turistler yemeklerin yemesinin güzel ancak yapımının zor olduğunu da söylüyor. Yemek yapmanın yanında turistlere yemeklerin süslenmesi de öğretiliyor.
Kursun sonuna doğru ortaya çıkan işler, sanat eserlerini aratmıyor.
Deniz, kum ve güneşe alternatif bu kurslara turistlerin ilgisi gittikçe artacağa benziyor.
Category :
0 Comments