Terör bittiği zaman Güneydoğu ekonomisi patlama yaşayacak

harika gıda | 00:26 | 0 Comments

Terör bittiği zaman Güneydoğu ekonomisi patlama yaşayacak

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, güneydoğuya barış geldiği zaman bölge ekonomisinin kalkınacağını söyledi...

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, çözüm sürecinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinin yatırım patlaması yaşadığını belirterek, Türkiye'nin gelişmesinden, büyümesinden, prangalarından kurtulmasından rahatsız olacak dış güçlerin ve onların taşeronlarının bulunabileceğini söyledi. Çağlayan, en çok ihracat yapan firmalara ödül törenine katılmak için geldiği Denizli'de İhracatçılar Birliği (DENİB)'ni ziyaret etti.

Burada konuşan Bakan Çağlayan, çözüm sürecinin ekonomiye çok ciddi katkıları olacağını ifade ederek "Doğu ve Güneydoğu ekonomisine çok önemli katkı getirecektir, Türkiye'nin terör için harcadığı, çeşitli kesimler tarafından ifade edilen, 300 milyar dolarlık para bütün ülkenin cebinden çıkmıştır. Böyle bir kaynağın ortadan kaldırılması, terörün Doğu ve Güneydoğu ekonomisine getirmiş olduğu, ona ilaveten yüzlerce milyar dolarla ifade edilecek ekonomik refah payından mahrum kalmasının getirmiş olduğu sebepler inşallah ortadan kalktıkça Doğu ve Güneydoğu ekonomisi adeta bir patlama yaşayacaktır" dedi.

YATIRIM TAM 5 BİN KAT ARTTI

Çağlayan konuşmasında teşvikler ile ilgili olarak da açıklamalarda bulundu. Bakan burada doğuda bazı illerin teşvikten çokça yararlandığını belirterek, "Bingöl'de teşvik belgesi alanların yapacağı sabit yatırım, geçen yılın aynı dönemine göre tam 5 bin kat artmıştır" diye konuştu.



Category :

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.