Kar marjı yüksek en cazip 50 bayilik ! 1-5

harika gıda | 13:05 | 0 Comments






 İşte en çok talep gören, yüksek kâr potansiyeli sunan markaların yatırım şartları.



Türkiye franchising pazarı büyümeye devam ediyor. Pazara yeni yabancı oyuncular giriyor. Yerel markalar ulusal pazara çıkıyor. Ulusal markalar yurtdışına açılıyor. Son derece dinamik olan pazarda yatırım cazibesi olan işleri araştırdık. İşte en çok talep gören, yüksek kâr potansiyeli sunan markaların yatırım şartları...
TÜRKİYE franchise pazarı yatırımcılar ve girişimciler için fırsatlarla dolu. Pazarda muazzam bir büyüme yaşanıyor. Bu alandaki potansiyeli gören yabancı markalar birbiri ardına pazara adım atıyor. ABD ve Avrupa menşeli markaların yatırım planları oluşturdukları duyuluyor. Yerli markalar da boş durmuyor. Bulundukları bölgelerde başarılı olmuş yerel markalar da kendilerini gösteriyor. Örneğin ilk şubesini 1995’te Bodrum Bitez’de açan Bitez Dondurma şube sayısını yediye çıkardı. Önemli bir atak yaparak İstanbul’da ilk şubesini açtı. Şimdi franchising sistemiyle ulusal pazara yayılıyor. Büyük yerli oyuncular da franchise konusunda önemli ataklar yapıyor. Örneğin, teknoloji perakendecisi Bimeks, bu yıl şube sayısını 100’e çıkaracak.
Bütün bu örnekler tek bir şeye işaret ediyor. İster henüz işin başında olsun ister dünya çapında şubeleri olan zincir markalar olsun gıdadan tekstile, oyuncaktan takı ve aksesuara kadar birçok farklı alanda hizmet veren şirketler franchising sistemiyle Türkiye pazarında büyüyorlar.
UFRAD (Uluslararası Franchising Derneği) verilerine göre, franchise veren işletme sayısı 1.471. Bu sayıyla Avrupa birincisiyiz. Avrupa Franchise Federasyonu istatistiklerine göre Türkiye, franchise veren şirket sayısında Avrupa’da lider. Türkiye’yi 1.375 işletme ile Fransa, 960 işletme ile Almanya takip ediyor. Para dergisi olarak bu gelişen pazarı mercek altına aldık. Büyüme potansiyeli yüksek ve girişimcilere cazip bir iş imkanı yaratacak alanları araştırdık.
GIDA-RESTORAN-KAFE


TAB GIDA
Burger King, Sbarro, Popeyes, Arby’s…
TAB Gıda 1995’te Burger King, 2007’de Sbarro, 2007’de Popeyes, 2010’da da Arby’s’in Türkiye master franchise haklarını aldı. TAB Gıda bu markaların restoranlarını Türkiye’nin her bölgesine yayarak kendi alanında hızla büyüdü. Örneğin 497 Burger King restoranıyla, Burger King’in dünyadaki en büyük master franchise’ı özelliğini taşıyor. Diğer markalar da aynı hızla büyüyor. Sbarro 93, Popeyes 87 ve Arby’s 39 şubeye ulaştı.
TAB Gıda, dört markası için Türkiye genelinde franchising sistemiyle yeni şubeler açacak. Şirket, yatırımcıların bazı özelliklere sahip olmasını bekliyor. Bunlar, girişimci ruh ve başarma hırsı, yönetim tecrübesi ile birlikte başarılı bir iş geçmişi ve yatırımın gerektirdiği finansal kaynaklara sahip olmak şeklinde sıralanıyor. TAB Gıda işletmeciye restoranın açılış hazırlıkları süresince ve ilk günden itibaren pazarlama, reklam, satın alma, lojistik, eğitim, insan kaynakları, operasyon, kalite kontrol gibi destek hizmetleri sağlıyor. Şirket, yer seçimi konusunda çok titiz. Restoran açılacak lokasyon şirket yetkilileri tarafından onaylanıyor ve kiralanıyor. Yatırım şartları Burger King için 700, Sbarro için 400, Popeyes ve Arby’s için 500’er bin dolardan başlıyor. Bunların yanı sıra net ciro üzerinden yüzde 13 katkı payı alınıyor.
Telefon: 0212 310 66 00
Web: tabgida.com.tr


LITTLE CAESARS
30 restoran açacak
Çelebi Holding bünyesinde faaliyet gösteren Little Caesars’ın Türkiye genelinde 79 şubesi bulunuyor. Şubelerin 64’ünü kendileri, 15’i ise yatırımcılar tarafından yönetiliyor.
Marka Türkiye’ye geldiği ilk yıllarda sistemi kontrollü bir şekilde yaymak adına franchise vermedi. Bu yapısını sağlamlaştıran şirket şimdi yeni bir döneme adım atarak şube sayısını hızla artıracak. Little Caesars 2013’te franchising sistemiyle, İstanbul, Ankara ve İzmir’de 30 yeni şube açacak. Şirket, 2014’ten itibaren de Anadolu’da şubeleşmeyi hedefliyor.
Bir Little Caesars restoranı açabilmek için en az 100 metrekarelik bir işyeri gerekiyor. Standart bir restoranın anahtar teslim maliyeti 220 bin dolar+KDV olarak belirlenmiş. Bu rakama altı adet servis motoru da dahil. Şubelerde satışa çıkan tüm ürünler günlük olarak merkezden temin ediliyor. Yatırım bedelinin geri dönüşünün 36 ay olduğu belirtiliyor. Her şubede ortalama 13 kişi çalışıyor. Yatırımcıları sekiz haftalık genel bir eğitime alan şirket, operasyon detayları hakkında eğitim veriyor. Eğitim, ağırlıklı olarak restoranlarda pratik ve teorik olarak gerçekleştiriliyor.
Telefon:0216 666 67 52
Web: littlecaesars.com.tr


KOMAGENE
Yılsonuna kadar franchise bedeli yok
Komagene, 2003’te İstanbul Şişli’de ilk şubesini açarak faaliyetlerine başladı. Şu anda 437’si Türkiye’de beşi de yurtdışında olmak üzere 542 şubesi var. 2013 sonuna kadar Türkiye’de 500, yurtdışında (ABD, Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri) ise 15 şubeye ulaşılması hedefleniyor.
Komagene şubelerinin büyüklüğü 10-200 metrekare arasında değişiyor. Ancak ideal ölçü 25 metrekare. AVM’lerde ise 6-15 metrekarelik stantlar açılıyor. Franchise giriş bedeli 10 bin TL. Ancak yılsonuna kadar açılacak şubelerden franchise giriş bedeli alınmayacak. Yurtiçi şubelerin yatırım tutarı 15-30 bin TL, yurtdışı şubelerin yatırım tutarları ise 10-20 bin euro arasında değişiyor.
Komagene şubelerinin standart bir konsepti var. Yeni açılacak tüm şubelere buna uygun olarak hazırlanacak. Bu konuda şirket bünyesindeki uzman bir ekip yatırımcılara destek oluyor. Komagene’nin ürün çeşitleri oldukça zengin. Örneğin üç çeşit çiğköfte,sekiz çeşit içli köfte, kadayıf dolması, beş çeşit sütlü tatlı, iki çeşit baklava, yöresel bir tatlı olan höşmerim, irmik helvası, 11 çeşit zeytinyağlı ve mezeleri var. Ayrıca sabah kahvaltı veriliyor.
Telefon: 0216 367 97 00
E-posta: komagene@komagene.com.tr
Web: komagene.com.tr


DÖNERGENE
Çin’de şubeler açıyor
Komagene’nin kardeş markası Dönergene ilk şubesini Çin’in Yinchuan şehrinde Kazım 2012’de açtı. Şimdi Çin’de iki şubesi var. Bir ay içinde Çin’in Xian şehrinde üçüncü şubesini açacak. Türkiye’deki ilk şubesini ise önümüzdeki hafta açılacak.
Dönergene, yılsonuna kadar Çin’de Shangai, Guangzhou, Shenzhen ve Pekin’de 15 şube daha açacak. Çin’in dışında diğer ülkelerde de şubelerin açılması gündemde. Türkiye’de ise öncelikle İstanbul ve diğer büyükşehirlerde şubeler açılacak.
Bir Dönergene şubesi açabilmek için 60-150 metrekarelik bir işyeri gerekiyor. İlk 20 franchise’dan giriş bedeli alınmayacak. Daha sonraki franchise başvurularından 20 bin TL isim hakkı talep edilecek. Yatırım tutarları şube büyüklüğüne göre 150-200 bin TL arasında değişiyor. Dönergene şubelerinde döner ve tavuk ürünleri kızartılmış olarak servis ediliyor.
Telefon: 0216 367 97 00
E-posta: bilgi@donergene.com
Web: donergene.com



PAŞA FIRINI
Aylık ciro potansiyeli 100 bin TL
Paşafırını, İstanbul Sarıyer’de 2009’da kuruldu. Şık bir dekorasyona sahip şubelerinde ekmek, unlu mamuller, pasta ve geleneksel tatlılar servis ediliyor. Paşafırını’nın İstanbul’da altı şubesi var. Şirket, 2013’te franchising sistemiyle açacağı yeni şubelerle birlikte şube sayısını 20’ye yükseltmeyi hedefliyor.
Franchise giriş bedeli 30 bin dolar+KDV. Buna ek olarak 100 metrekaresi kapalı, 50 metrekaresi açık bir alana sahip bir şube için 150-175 bin dolar gerekiyor. Sürekli franchise ödemesi yok. Yatırımcılara proje ve mimari uygulama dahil olmak üzere tüm malzeme, ekipman ve dekorasyon konularında destek veriliyor. Paşafırını’nın franchise aylık ciro hedefi ise 100-150 bin TL arasında değişiyor.
Telefon: 0212 218 00 14
E-posta: info@pasafirini.com.tr
Web: pasafirini.com.tr
 

Category : , , , , , , , ,

Fikirsayfasi.com :
Fikirsayfasi.com en tarafsiz en guncel haber ve konu basliklerini sizin icin bir araya getirmektedir.is fikirleri, bayilik,franchise hakkinda guncel haberleri, girisimcilere ve yeni is kuracaklara sunmaktadir.Facebook/fikirsayfa adresinden haberleri ve konulari takip etmeyi unutmayin!

0 Comments

En son eklenen haberler.